Torsk med spinat og rosmarinkartofler

Ingredienser: (4 pers)

1 kg kartofler

1 spsk. olivenolie

2-3 kviste rosmarin

salt og friskkværnet hvid peber

3/4 kg torsk i friet

en lille klat smør

1/2 kg frisk spinat

I dl piskefløde

 

Fremgangsmåde

 

Skrub kartoflerne og skær dem i små tern på 2 i 2 cm. Steg dem i olivenolie på en pande, til de er gyldne på alle sider og møre — i cirka 15 minutter. Krydr med rosmarinkviste, salt og peber.

 

Pil stilkene af spinaten og skyl den i flere hold koldt vand, til den er fri for jord og andre urenheder.

 

Smør et ildfast fad, skær torsken ud i stykker og læg den i fadet. Krydr fisken med salt og peber.

Bag fisken sammen med kartoflerne de sidste 5-10 minutter i ovnen, afhængig af hvor tyk fisken er. Fisken skal være fast, hvid og føles varm i midte», når man føler på den med en finger.

 

Varm piskefløden op i en gryde og kom spinaten i. Lad spinaten falde sammen — det tager nogle M minutter og smag den til med salt og pebet

 

Tip

Rester af kold torsk kan sagtens bruges dagen efter som pålæg — for eksempel røn sammen med lidt cremefraicke og kapers.

 

Illustration

Torsk med spinat

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk