Fantastisk Fiskepie

Fiskepier er noget rigtigt “hygge-hjemme-mad’, der smager efter mer’. Det her er en

fantastisk opskrift, som jeg bare er helt vild med. Citat: Jamie Oliver

 

Ingredienser (6 personer)

5 store kartofler tern á 2 1/2 cm

salt, friskkværnet sort pebe

2 æg fra fritgående høns

2 store håndfulde frisk spinat

i finthakket løg

1 finthakket halvéret gulerod

extra jomfruolivenolie

3 dl piskefløde

2 store håndfulde reven, moden cheddar eller parmesan

saft af i citron

1 tsk engelsk sennep med top (fx Coleman’s)

i stor håndfuld finthakket, bredbladet persille

500 g kuller- eller torskefilet uden skind i strimler

muskatnød (kan udelades)

 

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 230°. Kom kartoflerne i kogende vand med salt, kog op og lad koge i 2 minutter Læg æggene i gryden og kog videre i 8 minutter, til de er hårdkogte, samtidig med at kartoflerne også skulle være færdige. Samtidig dampes spinaten i et dørslag over gryden, men det tager kun 1 minuts tid. Tag spinaten af gryden og pres al overskydende væde af. Dryp kartoflerne af i dørslaget. Tag æggene op og køl dem af under koldt vand, pil dem og skær dem i kvarte. Stil til side.

 

Sautér løg og gulerod i en anden gryde i lidt olivenolie i ca. 5 minutter, tilsæt piskefløde og bring i kog. Tag gryden af blusset og tilsæt ost, citronsaft, sennep og persille. Kom spinat, fisk og æg i en passende ovnfast skål og bland det hele sammen med flødesaucen. Mos de kogte kartofler, tilsæt lidt olivenolie, salt, peber og lidt muskatnød, hvis man da kan lide det, og bred mosen ud som låg på fisken. Det skal ikke se smukt, men hjemmelavet og sådan lidt rustikt ud. Sæt skålen i ovnen i 25-30 minutter, til overfladen er smukt gylden. Servér med ærter eller andet grønt, og glem ikke “baked beans” og tomatketchup. En hverdagsret, men det smager skønt, og det er det, der tæller, for mig!

 

Kommentarer
17. nov. 2011 kl. 10:31
Kirsten
En helt fantastisk opskrift på en torskret, dejlig forandring frem for altid stegt eller kogt torsk.
Virkelig anbefalelsesværdig.
Venlig hilsen
Kirsten
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk