Mørbradgryde

Gryderetter er normalt ikke noget, man forbinder med gæstemad. Men mørbradgryden her kan sagtens serveres som gæstemiddag. Retten har den fordel, at man kan tilberede den i god tid, så man ikke skal bruge så megen tid i køkkenet, når gæsterne er kommet.

 

Ingredienser (6 meget sultne personer)

to svinemørbrad
450 gram cocktailpølser
500 gram champignon
140 gram koncentreret tomatpure
en halv liter bouillon
en kvart liter piskefløde
salt og peber
mel til jævning
lidt margarine


Fremgangsmåde

Begge svinemørbrad afpudses og skæres i tern. Champignonerne renses og skylles. De skæres i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen. Smelt margarinen i gryden, og svits kødet ved højeste varme. Drys med salt og peber. Når kødet er svitset, tilsættes champignonerne. Svits kød og champignon i cirka fem minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpureen, og rør den sammen med kød og champignon. Tilsæt bouillonen, og rør godt rundt i gryden. Når bouillonen har kogt, skrues ned til laveste varme. Tilsæt cocktailpølserne, og rør retten sammen. Hæld fløde i gryden, og lad retten stå og simre i mindst en time. Rør rundt i gryden en gang imellem. Inden servering bringes retten i kog under jævnlig omrøring. Jævn saucen, og smag til med salt og peber. Server retten med ris og flutes.

 

Illustration

Mørbradgryden serveret....

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk