Nøddebund med hindbærfromage

Ingredienser

Nøddebund:

75g blendede nødder

2 æggehvider

75 g flormelis

1 tsk bagepulver

 

Fyld:

6 bladehusblas

250 g frosne hindbær

ca. 100 g sukker

1/2 l piskefløde

 

Fremgangsmåde:

Bund: Pisk hviderne og bland dem med nødder, flormelis og bagepulver. Beklæd en springform (22 cm) med bagepapir og fordel dejen. Bag bunden nederst i ovnen ca.  25 min. ved 175 grader. Tag bunden ud af formen og lad den blive kold.

 

Fyld: Udblød husblassen i koldt vand. Bland hindbærrene med sukker. Tilsæt den smeltede husblas og til sidst den piskede fløde. Løg nøddebunden tilbage i formen og kom hindbærfromagen over. Stilles koldt, til fromagen er stivnet.

 

Pynt kagen med flødeskum i kanten og drys med nøddeflager og hindbær.

 

Tips

Den oprindelige opskrift er med låg af marcipan. Men desserten fungerer fantastisk uden marcipanlåget. Men ønsker man lidt mere sødme, skal man bruge ca. 200 g marcipan som rulles på som låg. Pynt med flødeskum, hindbær, og evt. nøddeflager

 

Det er også muligt at bruge andre bær eller frugter end hindbær. Prøv evt. med brombær, jordbær eller hvad med kiwi?

 

Kagen kan fryses

 

Illustration

Nøddebund med hindbærfromage

 

Kommentarer
18. jun. 2012 kl. 17:36
Katrine Svendsen
Hej - at lave kagen med kiwi som det foreslås er ikke nogen god idé, da kiwi indeholder et enzym som modarbejder husblassens stivnende virkning...
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk