Nøddebund:
75g blendede nødder
2 æggehvider
75 g flormelis
1 tsk bagepulver
Fyld:
6 bladehusblas
250 g frosne hindbær
ca. 100 g sukker
1/2 l piskefløde
Bund: Pisk hviderne og bland dem med nødder, flormelis og bagepulver. Beklæd en springform (22 cm) med bagepapir og fordel dejen. Bag bunden nederst i ovnen ca. 25 min. ved 175 grader. Tag bunden ud af formen og lad den blive kold.
Fyld: Udblød husblassen i koldt vand. Bland hindbærrene med sukker. Tilsæt den smeltede husblas og til sidst den piskede fløde. Løg nøddebunden tilbage i formen og kom hindbærfromagen over. Stilles koldt, til fromagen er stivnet.
Pynt kagen med flødeskum i kanten og drys med nøddeflager og hindbær.
Den oprindelige opskrift er med låg af marcipan. Men desserten fungerer fantastisk uden marcipanlåget. Men ønsker man lidt mere sødme, skal man bruge ca. 200 g marcipan som rulles på som låg. Pynt med flødeskum, hindbær, og evt. nøddeflager
Det er også muligt at bruge andre bær eller frugter end hindbær. Prøv evt. med brombær, jordbær eller hvad med kiwi?
Kagen kan fryses
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk