600g blandede frugter f.eks: æbler, appelsiner, friske dadler, pære, rosiner
1 dl. citronsaft
1/2 dl. Limoncello di Capri (Italiensk citronlikør - fås i Irma)
ca. 2 spsk. honning.
Skær frugterne i mindre stykker. Bland citronsaft, Limoncello og honning i en skål. Rør indtil honningen er opløst. Vend frugten heri, smag evt. til med mere honning.
Lad frugten stå koldt og trække 2-3 timer og vend gerne frugten 1 gang i løbet af trækketiden
Friske dadler og rosiner giver en dejlig sød smag i god kontrast til de syreholdige frugter.
Lad et par stilke rosmarin trække med frugten.
Kan med fordel servers med flødeskum tilsat en smule sukker.
Marinaden bør ikke være for syrlig - smag derfor marinaeden til med honning
Denne dessert er en let og lækker. I modsætning til andre meget tunge og kraftige desserter, er Limoncello et frisk pust. Den smager kraftigt af citron og lemon. Men grundet den tilsatte honning er syrligheden væk - og kun den friske smag af citron og lemon.
Thomas Jakobsen | Nordborgvej 6 | 4200 Slagelse | Tlf. 5853 0892 | Email: thomas@nordborgvej.dk