Limoncello - marinerede frugter

Ingredienser

600g blandede frugter f.eks: æbler, appelsiner, friske dadler, pære, rosiner

1 dl. citronsaft

1/2 dl. Limoncello di Capri (Italiensk citronlikør - fås i Irma)

ca. 2 spsk. honning.

 

Fremgangsmåde

Skær frugterne i mindre stykker. Bland citronsaft, Limoncello og honning i en skål. Rør indtil honningen er opløst. Vend frugten heri, smag evt. til med mere honning.

 

Lad frugten stå koldt og trække 2-3 timer og vend gerne frugten 1 gang i løbet af trækketiden

 

Tips

Friske dadler og rosiner giver en dejlig sød smag i god kontrast til de syreholdige frugter.

Lad et par stilke rosmarin trække med frugten.

Kan med fordel servers med flødeskum tilsat en smule sukker.

Marinaden bør ikke være for syrlig - smag derfor marinaeden til med honning

 

Bemærkninger

Denne dessert er en let og lækker. I modsætning til andre meget tunge og kraftige desserter, er Limoncello et frisk pust. Den smager kraftigt af citron og lemon. Men grundet den tilsatte honning er syrligheden væk - og kun den friske smag af citron og lemon.

 

Illustration

limoncello

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk