Gateau Marcel - Chokolade kage

Ingredienser

200 gr. mørk chokolade 70%

200 gr. smør. Lurpak

200 gr. sukker

8 æggeblommer (pasteuriserede)

8 æggehvider (pasteuriserede)

 

Fremgangsmåde

Chokolade og smør smeltes langsomt over vandbad. Melis og æggeblommer piskes hvidt. Den smeltede chokolade/smør vendes forsigtigt i den piskede æggemasse. Æggehvider piskes stive og vendes i. Moussen er nu klar.

 

Halvdelen af moussen, fordeles i en smurt springform, og bages i forvamet oven på 175 grader i 25-30 min. Herefter afkøles kagen ved stuetemperatur. Den resterende mousse fordeles på den bagte bund.

 

Kagen fryses. Tages ud af fryser og skæres til med det samme. Ventes for længe, bliver snittene ikke pæne. Optimal servering ca. 30 min efter

 

Tip

Kagen er bastant i sin struktur. En god hjemmelavet hindbærsorbet giver syrligt modspil, og kan absolut anbefales.

 

Illustration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk