Daimeksplosion

En lækker isdessert som består af 3 dele. Is, Daimflødecreme og en "Chocolate Dolly"

 

Ingredienser

(Daimflødecreme)

4 Daim

2-3 spsk whiskey

Fløde

 

(Chocolate Dolly)

140 g sukker

80 g smør

45 g glucose/druesukker

1 spsk kakao

40 g kogechokolade

0,4 dl vand

 

Fremgangsmåde:

Dainflødecreme

Knus Daim og smelt disse en en gryde. Hæld fløde i indtil passende konsistens. Tilsæt 2-3 spsk whiskey efter smag.

 

Chocolate Dolly

Opvarm sukker, smør og glucose til sukkeret er smeltet, tilsæt dernæst chokolade, kakao og vand. Omrør til konsistensen er jævn. Med en spiseske smøres det ud på bagepapir i små klatter på størrelse med en 2 kr, og bages ved 220 grader i ca. 4 min.

 

Tips

Daimflødecreme: Hav tålmodighed og lad daimen smelte helt før fløde tilsættes.

Chokolate Dolly: Vær opmærksom på at chokolademassen flyder meget ud når det bages. Samtidig skal man være meget opmærksom på bagetiden. Får de for meget smager de brændt - får de for lidt er de ikke sprøde men bare bløde.

 

Illustration

Lækker dessert: Daimeksplosion

 

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk