Kransekage

 

Ingredienser

Kransekagemasse:

100 g smuttede mandler

200 g sukker

2 æggehvider

500 g ren rå marcipan

 

Glasur:

1/2 æggehvide

flormelis

 

Fremgangsmåde

Blend mandler, sukker og æggehvider fint - blend til massen er helt jævn.

Massen må meget gerne køre en smule varm, men ikke varmere end 35-40 grader, for så stivner æggehviderne.Ælt massen sammen med marcipan i en skål. Put massen i en plasticpose og læg den i køleskabet i to-tre timer til den er helt kold, evt. natten over - skal det gå stærkt så læg den i fryseren.

 

Del den kolde kransekagemasse i to og rul hver del til to lange pølser på hver 45 cm. Pres siderne af pølsen så formen bliver lidt trekantet.

 

Del den ene pølse i stykker på: 7,5 cm, 10 cm, 12,5 cm, 15 cm.

Del den anden pølse i stykker på: 17,5 cm, 20 cm, 2,5 cm og 5 cm - brug en lineal.

 

Form stykkerne til ringe og sæt dem på bageplade med bagepapir - de to mindste stykker trilles til to lidt spidse kugler til kransekagetoppen, den største af kuglerne skal have flad top! Gnid evt. ringene på bagepladen med en finger fugtet i vand for at få overfladen pæn og pres oversiden af ringene let med fx et lille smørrebræt for at få dem helt plane.

 

Bag ringe og kugle i forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 12 min. til de er gyldne og lad dem køle af.

 

Når ringene er afkølet skal de pyntes med tynde striber glasur.

 

Kom æggehviden i en skål, tilsæt flormelis og rør glasuren til tandpastakonsistens - brug en håndmixer med kun et piskeris. Hæld glasuren i et kræmmerhus af bagepapir eller en sprøjtepose med et lille mundstykke.  Hvis glasuren flyder ud når man sprøjter med den, skal der tilsættes mere flormelis. Start med den største ring. Når den er færdig sættes den næste ovenpå inden glasuren er stiv. Fortsæt indtil hele kransekagetoppen er samlet.

 

Tips

Når kransekagen er tør kan den evt. pyntes med flag, parasoller, serpentiner, knallerter osv.

Bag på dobbeltbageplade, herved undgås at bunden bliver for hårdt bagt.

Kransene kan også laves med 4 cm forskel i længden. Startende fra 8 cm, dernæst 12 cm osv.

 

Illustration

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk