Æblekage

Ingredienser

1 kg. friske æbler (æbler i en æblekage...ja, den er god nok:-)

ca. 1 dl. vand

100 gr. melis

100 gram rasp ell, revet rugbrød

100 gram smør eller margarine

2 1/2 dl, piskefløde

 

Fremgangsmåde

Æblerne vaskes , skrælles, skæres i ensartede tynde skiver og koges til grød, med eller uden vand, afhængig af, hvor saftige de er. Tilsæt halvdelen af sukkeret. Smørret smeltes 

 

Rasp, revet rugbrød og resten af sukkeret blandes og omrøres i det smeltede smør, til det er lysebrunt 

En kageform med løs bund smøres godt; deri lægges lagvis brød, æbler, syltetøj og s fremdeles, sledes at det sidste lag bliver brød

 

Det hele trykkes fast sammen, vendes og pyntes med flødeskum

 

Tips

I stedet for at koge æblerne, kan man rive eller raspe dem råkosthjern, og man anvender da kun ca. 1/2 kg. æbler

 

Kommentarer
Skriv en kommentar:
Navn (Obligatorisk)
Kommentar
Hvilken dag kommer efter torsdag?
(Antispam. Obligatorisk)
Fremhævede felter er ikke udfyldt korrekt

Thomas Jakobsen   |   Nordborgvej 6   |   4200 Slagelse   |   Tlf. 5853 0892   |   Email: thomas@nordborgvej.dk